Många har ett jobb som påverkar hälsan negativt

Många tror att deras arbete kommer att påverka hälsan negativt eller till och med vara ett hinder för att arbeta kvar. Det visar svaren när Sveriges Företagshälsor undersökt hälsa och synen på arbetet på de svenska arbetsplatserna.

I den senaste Jobbhälsobarometern från Sveriges Företagshälsor svara 16 procent att de tror att arbetet kommer att påverka hälsan negativt under de närmste två åren. 8 procent tror att hälsan kommer att vara ett hinder för dem att arbeta kvar i sitt nuvarande arbete i framtiden.

Undersökningen visar också att 42 procent av arbetskraften har upplevt fysisk smärta några gånger varje månad eller oftare på grund av arbetet. 21 procent har känt psykiska obehagskänslor inför att gå till arbetet några gånger per månad eller oftare.

De yrkeskategorier som har störst andel helårsfriska och bäst framtida prognostiserad hälsoutveckling finns inom näringsgrenen juridik, ekonomi, forskning och vetenskap. De branscher som har minst andel helårsfriska och som också har sämst framtida prognostiserad hälsoutveckling finns inom näringsgrenen hotell, restaurang, nöje, turism och kultur.

Som helårsfrisk räknas personer som uppger att de inte har haft någon sjukdag alls, på grund av egen sjukdom, den senaste 12-månadersperioden.

Följ Euro Accident på Facebook, LinkedIn och Twitter eller prenumerera på våra nyhetsbrev!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s