Populärt teckna sjukvårdsförsäkring i grupp

Fler och fler skaffar en privat eller arbetsgivarbetald sjukvårdsförsäkring. Var tionde sysselsatt i åldern 15-74 år har idag en försäkring som betalas av arbetsgivaren, men den största ökningen står privata försäkringar som tecknas i en gruppförsäkring för. Det visar färska siffror från Svensk Försäkringar.

Vid utgången av det andra kvartalet 2015 hade över 618 000 personer en sjukvårdsförsäkring. Majoriteter, 73 procent, är försäkringar som betalas av arbetsgivaren. 27 procent betalas privat, varav 22 procent genom en gruppförsäkring och 5 procent genom individuella avtal.

Den största ökningen står försäkringar som betalas privat genom en gruppförsäkring som tecknats via en arbetsgivare, fackförbund eller annan organisation för.

Sedan det andra kvartalet 2012 har den här kategorin ökat med 85 procent och sedan andra kvartalet 2014 med 15 procent. Framförallt erbjuder fler fackförbund än tidigare sjukvårdsförsäkring i en gruppförsäkring till sina medlemmar.

Hela statistiken finns att ta del av på Svensk Försäkrings hemsida >>

Följ Euro Accident på Facebook, LinkedIn och Twitter eller prenumerera på våra nyhetsbrev!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s