Försäkringskassan får ny chef

I går presenterades Ann-Marie Begler som ny generaldirektör för Försäkringskassan från och med den 1 september 2015.

– Försäkringskassan kommer att ha ett mycket starkt fokus på de ökande sjuktalen under de kommande åren, och där är samarbete med andra aktörer som bland annat sjukvården, läkarkåren, Arbetsförmedlingen och arbetsmarknadens parter centralt, sa Ann-Marie Begler i en presskommentar.

Ann-Marie Begler kommer närmast från Skolinspektionen där hon har varit generaldirektör sedan 2008. Tidigare har hon arbetat på bland annat Rikspolisstyrelsen och Socialstyrelsen.

Enligt socialförsäkringsminister Annika Strandhäll är en av regeringens mest prioriterade frågor att bryta utvecklingen med de stigande ohälsotalen.

– I det arbetet är Försäkringskassan en mycket viktig aktör. Därför är jag glad att regeringen idag har utnämnt Ann-Marie Begler till ny generaldirektör för Försäkringskassan. Ann-Marie Begler har stor vana vid att leda förändringsarbete och är en modig ledare som inte duckar för tuffa utmaningar, sa socialförsäkringsminister Annika Strandhäll vid gårdagens presskonferens.

Följ Euro Accident på Facebook, LinkedIn och Twitter eller prenumerera på våra nyhetsbrev!

"Vi känner att vi behöver en "doer" som inte är rädd för svåra utmaningar" sa socialförsäkringsminister Annika Strandhäll till Expressen om Ann-Marie Begler.

”Vi känner att vi behöver en ”doer” som inte är rädd för svåra utmaningar” sa socialförsäkringsminister Annika Strandhäll till Expressen om Ann-Marie Begler.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s