5 goda råd när klockan ringer in

När skolan startar igen är det ett bra tillfälle att se över barnets försäkringsskydd. Kommunens och samhälletsskydd är oftast inte tillräckligt och hemförsäkringen täcker inte skador och kostnader vid olycksfall.

När barnet går i skolan är han eller hon försäkrad av kommunen i en kollektiv olycksfallsförsäkring, men oftast så gäller försäkringen bara under skoltid och inte under fritid (informationen finns kommunens hemsida, sök på olycksfallsförsäkring).

Samhällets skydd är inte heller tillräckligt, särskilt om olycksfallet skulle vara så allvarligt att barnet inte kommer ut i arbetslivet. De flesta har också en hemförsäkring, men tvärtemot vad många tror så täcker den inte skador och kostnader vid olycksfall.

Föräldrar som vill förbättra försäkringsskyddet för sitt barn bör därför se till att teckna en olycksfallsförsäkring eller ännu hellre en sjuk- och olycksfallsförsäkring som även gäller sjukdom.

En bra och enkel möjlighet för föräldern är ofta att medförsäkra barnet i den gruppförsäkring som arbetsgivaren erbjuder. Euro Accidents barn- och ungdomsförsäkring kan till exempel tecknas utan hälsoprövning fram till 20-årsdagen och kan gälla längst till och med utgången av den månad den försäkrade fyller 25 år, om inte annat avtalats.

Fem tips i skolstartstider

  1. Se över barnets försäkringsskydd, eftersom samhällets, kommunens och hemförsäkringens skydd inte är tillräckligt.
  2. Kontrollera hur kommunens kollektiv olycksfallsförsäkring gäller (informationen finns kommunens hemsida, sök på olycksfallsförsäkring).
  3. Teckna kompletterade barn- och ungdomsförsäkring för att säkra försäkringsskyddet.
  4. Ofta kan barnet medförsäkras utan hälsoprövning i den gruppförsäkring som föräldern har via sin arbetsgivare.
  5. Ta reda på vad hur vad som gäller för medfödda sjukdomar, sjukdomar som är undantagna och riskfyllda aktiviteter i försäkringens villkor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s