Grön rehabilitering gav positiva effekter

Naturunderstödd rehabilitering, NUR, gav positiva effekter för medarbetare som var långtidssjukskrivna på grund av stressrelaterade problem. Det visar en studie från Sveriges lantbruksuniversitet, SLU.

Symtomen på utbrändhet, depression och ångest minskade, välbefinnandet ökade och vårdutnyttjandet minskade kraftigt på en grupp som deltog i naturunderstödd rehabilitering, NUR, inom ramen för Västra Götalandsregionens verksamhet Grön Rehab, som drivs i Göteborgs botaniska trädgårds regi.

NUR är en behandlingsform där traditionella metoder såsom sjukgymnastik, arbetsterapi och terapeutiska samtal varvas med aktiviteter och vistelse i natur och trädgård.

Deltagarna i gruppen, som var långtidssjukskrivna på grund av stressrelaterad psykisk ohälsa och där den inledande behandlingen inta hade varit tillräcklig, fick svara på ett självskattningsformulär vid start, avslut och därefter sex respektive 12 månader efter avslutningen. Dessutom hämtades data in för att undersöka utvecklingen av sjukskrivning och vårdutnyttjande.

Text: Niklas Mild

Följ Euro Accident på Facebook, LinkedIn och Twitter eller prenumerera på våra nyhetsbrev!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s