Omtänksamma chefer lönsamt för företag och medarbetare

Omtänksamma chefer ger friska medarbetare och lönsamma företag visar en genomgång av organisationsforskningen.

Chefer som är omtänksamma och utstrålar värme vinner i längden. Den slutsatsen drar Emma Seppälä, doktor i psykologi vid Stanford University, efter att ha studerat den moderna organisationsforskningen. Det skriver ingenjorskarriar.se som refererar till Emma Seppäläs artikel på Harvard Business Review.

Medarbetarna blir mer produktiva, både i grupp och enskilt, hjälper varandra och är lojala mot företaget. Emma Seppälä tror att förklaringen är att företagskulturen får medarbetarna att uppleva trygghet. Det minskar dessutom stressen och medarbetarna håller sig fysiskt friska vilket i sig är lönsamt för företaget.

Emma Seppälä har studerat den moderna organisationsforskningen.

Emma Seppälä har studerat den moderna organisationsforskningen.

”Hårda chefer tror ofta att produktiviteten hos de anställda ökar om man drar åt tumskruvarna. Det som ökar är stressen och forskning visar att höga stressnivåer leder till kostnader för både arbetsgivare och anställda”, säger Emma Seppälä.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s