Fikapausen bidrar till vår framgång

Nio av tio i försäkringsbranschen hoppar över fikapausen för att jobbet inte ger möjlighet att ta paus. På Euro Accident uppmuntrar vi våra medarbetare att fika på jobbet.

Nyligen genomförde FTF, det största facket inom försäkringsbranschen, en undersökning som visar att drygt 90 procent av medlemmarna hoppar över fikapausen på jobbet. 24 procent hoppar alltid över pausen och 68 procent gör det någon gång ibland. Drygt 5 000 medlemmar svarade på enkäten.

Tidigare undersökningar som FTF gjort visar också att stressen, som i förlängningen kan leda till sjukdom, är större i försäkringsbranschen än i andra branscher – och att den ökar.

Fikapaus på kontoret i Danderyd.

Fikapaus på kontoret i Danderyd.

En viktig del för att våra drygt 140 medarbetare ska må och prestera bra är den heliga halvtimmen varje morgon då vi har möjlighet att samlas runt frukostbordet på kontoren för prata om såväl arbets- som privatliv. Vi ser att våra medarbetare arbetar hårt för att uppnå vår gemensamma vision och den stunden är ett sätt att ge för att få tillbaka.

Nu fikar vi inte bara på jobbet. Vi arbetar dessutom systematiskt med vårt hälso- och arbetsmiljöarbete och har ökat hälsoinvesteringarna under de senaste åren. Idag får vi tillbaka sex kronor för varje krona investerad i hälsa.

Det är egentligen en enkel matematik – om vi tar hand om våra medarbetare kommer vi som företag att lyckas bättre. Eller: mår våra medarbetare bra, mår Euro Accident bra.

Vi tänker fortsätta att fika vidare och ser fram emot att inspirera andra och vara en drivande kraft i arbetet att göra såväl försäkringsbranschen som hela Sveriges näringsliv hälsosammare, friskare och mer framgångsrikt.

Läs gärna mer om våra tankar i vår senaste verksamhetsberättelse eller hämta inspiration från vår vd Thomas Petersson och andra ledare under seminariet Healthy Business 2014.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s