ÖKA TAKTEN OCH LEV LÄNGRE

Öka takten och lev längre

Ju snabbare du går desto större är hälsofördelarna

Att promenera är som bekant hälsosamt, och ju snabbare du går desto större är hälsofördelarna. Det visar en studie som baseras på en ny analys av en stor databas med information om tusentals medelålders män och kvinnor som promenerar regelbundet som motion. Databasen heter ”The National Walkers’ Health Study” och upprätthålls vid Lawrence Berkeley National Laboratory.

Tidigare har man trott att tempot inte spelar någon roll så länge man kompenserar ett långsamt tempo med en längre sträcka. Men nu visar det sig att hastigheten har betydelse för att dra nytta av hälsofördelarna.

Du bör kunna hålla ett tempo på ca 10 minuter per kilometer. Om du håller ett tempo som är långsammare än 15 minuter per kilometer anses du behöva öka takten, och om det inte går; rådfråga läkare då det kan finnas risk för bakomliggande hälsoproblem. Med ökad promenadtakt kan livslängden öka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s