TYDLIGA MÅL ÄR BRA FÖR BÅDE ARBETE OCH HÄLSA

Tydliga mål är bra för hälsanOm de anställda ska må bra krävs en tydlig organisation som har uttalade mål och förväntningar på vad alla ska prestera. Det visar en ny avhandling från Linköpings universitet.

Cathrine Reineholm har skrivit en avhandling om arbete och hälsa (”Psychosocial Work Conditions and Aspects of Health”). Hennes studier visade att kontroll, variation, makt att bestämma och tydlighet som medger handlingsutrymme är avgörande faktorer. Men även socialt stöd, socialt kapital och belöning anses vara viktiga för trivseln på jobbet.

Läs mer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s