REGERINGENS BUDGETPROPOSITION FÖRESLÅR ÖKAT STÖD TILL ARBETSGIVARE FÖR SJUKSKRIVNA

Ökat stöd till arbetsgivare för att underlätta sjukskrivnas återgång i arbete

Ökat stöd till arbetsgivare

I regeringens budgetproposition för 2014 som presenterades idag föreslås en rad satsningar på sjukförsäkringen, bland annat ökat stöd till arbetsgivare för att underlätta sjukskrivnas återgång i arbete.

Regeringen anser att ett bidrag ska kunna ges till arbetsgivarna när de har behov av stöd i det enskilda fallet. Syftet är att stödja arbetsgivare att ta sitt rehabiliteringsansvar. Insatser för personer med psykisk ohälsa bedömer regeringen vara särskilt angelägna.

Rehabilitering ställer höga krav på arbetsgivare och arbetstagare. Arbetsgivaren har det övergripande ansvaret för rehabilitering. Det kan vara svårt att finna utrymme för att ta detta ansvar utan att den dagliga verksamheten påverkas.

Därför erbjuder Euro Accident Rehabiliteringsförsäkringen ComeBack. Den är anpassad till Försäkringskassans rehabiliteringskedja och hjälper arbetsgivare med detta arbete. Försäkringen tillgodoser alla steg i processen, vilket innebär att en professionell rehabiliteringsledare ansvarar för utredning, planering och åtgärd.

Rehabiliteringsförsäkring ComeBack

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s