HJÄRNSLAGET – UTMANANDE OCH ROLIG GOLFTÄVLING TILL FÖRMÅN FÖR ALZHEIMERFONDEN

Hjärnslaget 2013 för Alzheimerfonden

Hjärnslaget 2013 för Alzheimerfonden

Som beskyddarföretag för Alzheimerfonden var Euro Accident nyligen med och sponsrade Hjärnslaget, en golftävling på Täby Golfklubb som arrangeras till förmån för forskningen inom Alzheimers sjukdom. Skådespelaren, och ordförande för Alzheimerfonden, Stefan Sauk och golfproffset Helen Alfredsson stod som värdar för arrangemanget som drog närmare 100 personer som, alla, ville slå ett slag för forskningen kring Alzheimers sjukdom. Alla intäkter från Hjärnslaget går till forskning kring Alzheimers sjukdom.

Euro Accident bidrar till forskningen om Alzheimer
Euro Accident är ett av de företag som stöttar Hjärnslaget genom att vara beskyddarföretag för fonden och bidrar ekonomiskt till dess forskning på årligt basis.

Thomas Petersson, vd, Euro Accident berättar varför de vill stötta Hjärnslaget:
”Euro Accident är sedan i fjol ett beskyddarföretag till Alzheimerfonden. Hjärnslaget är ett utmärkt tillfälle att förenas med flera som brinner för att bidra till att lösa gåtan med Alzheimers sjukdom. En liten insats kan växa sig så stor när flera går samman. Kan vi bidra till att forskningen får mer medel och tar ett litet kliv närmare målet att finna ett botemedel mot denna sjukdom så är jag nöjd. Varje slag räknas. Långt som kort. Precis som varje bidrag. Stort som litet.”

Läs mer om Euro Accidents sponsring av Alzheimerfonden

Liselotte Jansson, Generalsekreterare Alzheimerfonden:
”Hjärnslaget är en manifestation för kampen mot Alzheimers sjukdom och andra demenssjukdomar. Vi behöver väcka uppmärksamhet och börja tala om demens som vår nya folksjukdom. Den insats som deltagarna i Hjärnslaget gör hjälper oss i Alzheimerfonden med detta viktiga arbete  Det är vi oerhört glada och tacksamma för”.


Om Alzheimers sjukdom
Demens är en sjukdom som angriper hjärnan och förstör förmågan att tänka och agera logiskt. I dag är ca 160 000 människor i Sverige drabbade av demenssjukdom. Det finns ca 70 olika diagnoser, varav Alzheimers sjukdom är den vanligaste.

Professor Jan Marcusson som är ordförande i Alzheimerfondens vetenskapliga råd var med på Hjärnslaget och berättade att svensk demensforskning i flera avseenden är världsledande, men att forskningen inom området inte har pågått så länge. Förhoppningsvis har vi hittat en lösning inom kanske tio år, siade Jan Marcusson.

Källa: Alzheimerfonden

Läs mer
http://www.alzheimerfonden.se/hjarnslaget
Euro Accident sponsrar Alzheimerfonden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s