LÅT MATEN BLI DIN MEDICIN OCH MEDICINEN DIN MAT

Låt maten bli din medicin och medicinen din mat

Matens betydelse för vår hälsa

Detta visste Hippokrates redan ca 400 år f.Kr. Som åren gått har vi som människosläkte kanske inte alltid följt dessa kloka ord men i modern tid har fokus åter riktats på matens betydelse för vår hälsa. Idag är kostrådgivning en självklar del av behandlingen av en rad diagnoser och sjukdomar. Man har även på allvar börjat få upp ögonen för matens betydelse i sjukdomsförebyggande syfte.

Vi på Dietistcentrum är leg. dietister som nu har fått nöjet att samarbeta med Euro Accident. Samarbetet känns extra roligt för oss eftersom man här aktivt jobbar med individens hälsa och även har fokus på förebyggande arbete. Som dietister har vi spetskompetens inom nutrition och erbjuder kostbehandling vid diagnoser som t ex födoämnesallergier, högt blodtryck, höga blodfetter, diabetes, övervikt, undervikt, IBS, kost vid rehabilitering, stöd vid överviktskirurgi mm. Dietistcentrum har många års erfarenhet av patientarbete och erbjuder behandling både i grupp och individuellt. Behandlingen sker även i team med t ex läkare, sjukgymnast och psykolog. Vi jobbar med ett helhetsperspektiv och utifrån individuella förutsättningar med MI och KBT som grund i samtalet.

Ta hand om er!
Jeanette & Sofia

Detta är ett gästinlägg från Dietistcentrum som är en av Euro Accidents auktoriserade vårdgivare.

Om Dietiscentrum:
Dietistcentrum erbjuder professionell behandling för dig med kostrelaterade problem. Vi tar emot alla med frågor om kost och näring samt dig med en specifik diagnos som t.ex. övervikt, högt blodtryck, höga blodfetter, födoämnesallergier eller magbesvär.
http://www.dietistcentrum.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s