ATT BEJAKA KAOS – HUR MAN KAN HANTERA STRESS

Tomas DanielssonFriskvårdsångest, är det den nya stressorsaken i vår tid? Pressen att träna kan förstås orsaka ångest om man inte har tid att gå till gymmet när dagen redan är fylld med måsten som inte går att prioritera bort. Kanske hoppar man skuldfyllt över träningen vissa dagar. Och en del klämmer in ett gym-besök i alla fall och tränar under aggression, för att de är arga på det stressiga, kravfyllda livet. Och då kan det vara bättre att ta en promenad under lunchen och på så vis återhämta sig, säger Tomas Danielsson, utbildad beteendevetare från Örebro som erhållit epitetet ”STRESSDOKTORN” för sina insatser mot onödig stress och dess konsekvenser. Han var inbjuden att föreläsa för oss på Euro Accident som en del i ett internt komptensutvecklingsprogram den 5 februari. Det är lätt att lyssna på Tomas råd och berättelser från livet och det blir flera igenkännande skratt åt vardagens beteenden.

Vi får ta del av enkla verktyg i syfte att kunna påbörja förändring av tidigare felaktiga stressbeteenden.

Bejaka kaos och förändring, varva inte upp förrän det hänt, ta rast utan skuld, sätt rimliga mål för arbete och familj och egen tid. Och se till att ha roligt. Det är några av alla råd han ger.

Föreläsningen var mycket träffande och givande för oss som tycker att det är svårt att lyckas klämma in barn, karriär, kärlek, kompisar, träning, intressen och egen tid i ett och samma liv.

Om du också kan ligga sömnlös över omorganisation på jobbet eller träningsrundor som aldrig blir av, om du inte kan njuta av en kopp kaffe en vårdag utanför huset eftersom grannarna är i full fart med att kratta, olja, snickra, sätta surdegar och plantera trendiga lökar, så ta en titt på http://www.stressdoktorn.se

Fotograf: Alexander von Sydow

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s