PREVENTIVA INSATSER GER STÖRST EFFEKT

ThereseLeijonhufvud_webKognitiv beteendeterapi (KBT) är effektivt när det gäller att förebygga sjukskrivning för personer med lindrig eller medelsvår psykisk ohälsa, men inte när det gäller att förkorta påbörjad sjukskrivning, visar en utvärdering av rehabiliteringsgarantin som nyligen gjorts.

Therese Leijonhufvud, Produktansvarig Affärsområde Care på Euro Accident, tycker att det är glädjande att utvärderingen visar de positiva effekterna eftersom Euro Accident jobbar med förebyggande arbete för att fånga upp eventuella problem innan de orsakar sjukskrivning.

För att förebygga sjukskrivningar har Euro Accident en supporttjänst som ger försäkringstagaren möjlighet att få rådgivning och vägledning i hur han/hon kan hantera besvärliga, jobbrelaterade eller privata, situationer som kan påverka både arbetsförmågan och hälsan.

Man får hjälp oavsett om det handlar om konflikter på jobbet, stresshantering, juridiska eller ekonomiska frågor.  Supporttjänsten ingår i sjukförsäkringen PlanSjuk och i sjukvårdsförsäkringen PrivatAccess Guld och som tillval i PrivatAccess Silver och Brons.

Läs mer om Euro Accidents försäkringar här

Läs hela artikeln på Svenskt Näringsliv här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s