Effekten av hälsoundersökningar – inslag på Aktuellt inga nyheter

I måndags hade Aktuellt ett inslag gällande effekten av Hälsoundersökningar. Du  ser inslaget här, 27 minuter in i programmet.

En färsk forskningsrapport visar på att resultatet och effekterna av att genomföra hälsoundersökningar är små vilket i sig inte är något nytt. Företagshälsobranschen och läkarvetenskapen har under många år påvisat de begränsade effekterna av genomförda Hälsoundersökningar vad gäller påverkan på resultatet av kundernas strategiska hälso- och arbetsmiljöarbete.

Frågan är vad företag bör göra och vilka investeringar man ska satsa på för att faktiskt uppnå ekonomiska resultat av hälso- och arbetsmiljöarbete?

Det finns en uppsjö av kostnadseffektiva tjänster och verktyg som snabbt sänker sjukfrånvarokostnaderna men samtidigt och förbättrar och utvecklar hälsoläget i ett företag.

Till synes små aktiviteter som genererar stora möjliga resultat på hälsoinvesteringen inte bara för företaget utan även på individnivå. För att kunna räkna hem investeringen krävs ett bra analysarbete och ett brett spektra av tjänster och verktyg.

Företag har olika behov och det gäller att möta dessa med rätt produkt eller tjänst – det är först då som man kan se effekterna och få avkastning på en hälsoinvestering.

Hälsoundersökning är en bricka eller en pusselbit i ett mycket större sammanhang och som enskild företeelse gör den så klart inte någon egentlig skillnad.

Det är hur man arbetar med resultatet som ger slutgiltig effekt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s