Healthy Business, kostnader för ohälsa är en strategisk ledningsfråga

Hälsoföretaget Euro Accident bjuder in några av landets viktigaste beslutsfattare och opinionsbildare inom näringsliv och hälsa för att debattera och lyfta frågorna var ansvaret för företagens kostnader för ohälsa ligger idag och var de borde ligga.

Under 2011 genomförde Euro Accident en omfattande undersökning kring hälsa i Sveriges 100 största företag. Målet var att ta reda på kostnaden för ohälsa, i form av korttidssjukskrivningar och sänkt prestationsförmåga. Resultatet visade den hissnande summan på 40 miljarder kronor per år. Undersökningen visade också att Sveriges storföretag arbetar mer och mer aktivt med förebyggande personalhälsovård. 60 % av Sveriges storföretag svarade att de kommer arbeta ännu mer strategiskt med dessa frågor än vad de gör idag.

”Det pågår en attitydförändring kring ohälsa på jobbet. Fler och fler företag kommer till insikt och vill hantera hälsofrågorna i ledningsgrupp eller styrelse. För att skapa resultat måste hälsoarbetet integreras i företagets affärsstrategiska plattform tillsammans med vision, mål och verksamhetsidé” säger Jessica Melcher-Claesson som ansvarar för Healthy Business.

Healthy Business tar upp dessa frågor och belyser varför hälsoarbete på organisatoriskt nivå handlar om långt mycket mer än fruktkorgar och bidrag till träningskort.

Den 18 oktober träffas flera av företagen som påbörjat detta förändringsarbete, under ledning av Ola Ahlvarsson delar de med sig av insikter, fallgropar och företagets vinster. På scenen ser vi bland annat – Peter Westford (utsedd till Årets hälsosammaste chef 2011), Thomas Petersson VD Euro Accident, utsett till Årets Hälsoinspiratör 2012 och Carolina Klüft med flera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s