Hälsoföretaget Euro Accident tar emot priset som Årets Hälsoinspiratör

Under konferensen
Folk-i-rörelse, utsågs
Årets Hälsoinspiratör”. Bakom utnämningen står Lidingöloppet, RF (Riks-
idrottsförbundet) och GIH (Gymnastik och Idrottshögskolan).

Utmärkelsen Årets Hälsoinspiratör är ny och syftar till att lyfta fram företag eller organisationer, stora som små, som agerat aktivt för att öka hälsan på arbetsplatsen. 2012 års vinnare av det nyinstiftade priset, Årets Hälsoinspiratör, är företaget Euro Accident som arbetar efter mottot ”Friska företag skapar lönsamma affärer”. Euro Accidents VD, Thomas Petersson tog emot priset av Susanne Erlandsson från Riksidrotts förbundet.  ”Jag tar stolt emot det här priset även om det inte är jag personligen som ska prisas – jag ser det som ett pris till alla på Euro Accident. Personalen i organisationen tror på samma saker när det gäller hälsans betydelse och de föregår med gott exempel. Utan tvivel går alla in med både själ och hjärta för att skapa friskare liv på alla plan.” säger Thomas Petersson VD Euro Accident.

Juryns motivering lyder: ”Företaget har genom en stark tillväxtperiod lyckats behålla fokus på hälsofrågorna i verksamheten. Detta har skett både genom ett systematiskt arbete som utgår från de anställda som individer och genom säkerställande av ett hälsosamt framtida ledarskap genom bland annat egna ledarutbildningar som verkar för en fortsatt frisk och sund organisation.” Euro Accident är ett hälsoföretag som sedan flera år haft ett stort hälsofokus.

Euro Accident är nu på god väg mot sin vision att ompositionera sig till ett Hälsoföretag och det arbetet genomsyrar hela företaget, från produkter till de anställda. Genom att tillhandahålla hälsoförsäkringar och heltäckande hälsostrategier skapar Euro Accident förutsättningar för företag att nå sin fulla potential. Företag och organisationer som lyfter hälsostrategi till en organisatorisk nivå skapar förutsättningar för ökad hälsa och bra arbetsklimat.

”Strategiskt hälsoarbete är så mycket mer än kost och motion. I grunden handlar det om livsstil och vilken potential man har som företag eller individ. Företaget kan bidra med verktyg, resurser och ett positivt arbetsklimat för att personalen ska kunna utveckla sin livsstil och hälsa. Personal som förbättrar sin syreupptagningsförmåga orkar mer, inte bara på arbetet utan även på fritiden vilket blir en vinst för alla parter. På Euro Accident ser vi tydliga effekter av vårt hälsoarbete hos vår egen personal samtidigt som vi har fantastiskt kul tillsammans på jobbet” fortsätter Thomas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s