Mer effektiv med balans i livet

Skippa inte rasten! Balans är nämligen a och o för att må bra, tycker Frank Ericson, vd på rekryteringsföretaget Stepstone i Sverige. 

– Världen rasar inte samman för att du tar en kaffepaus på jobbet, säger Frank Ericson bestämt.

Utifrån den enkla regeln skapar han sin hälsofilosofi. Ett exempel ur Stepstones hälsovardag är att alla på Stepstone lägger ner jobbet och fikar varje för– och eftermiddag. Pausstrategin är medvetet viktig vid sidan om de vanliga bidragen till träning som personalen får.

– Unnar företagskulturen, och du själv, dig att ta paus kommer du att arbeta mycket gladare och effektivare resten av dagen, än om du stressat tillbaka till skrivbordet med din kopp, menar Frank. 

Dessutom fungerar fikarasterna inte sällan som ”mikro-teambuildings”-tillfällen, eftersom alla sitter ner och snackar av sig.

– För mig är balans i livet en grundsten. Det försöker jag förmedla vidare, förklarar Frank.

Han har märkt att hälsofrågor blir allt mer synliga också på andra platser ute i arbetslivet. Men ännu är rader av typen ”vältränad och vid god vigör” inte särskilt vanliga när Stepstones kunder vill rekrytera nya medarbetare, enligt Frank. 

Snarare är det så att arbetsgivarna måste bjuda till och erbjuda hälsoförmåner på jobbet.

– Det är välkänt att det pågår ett krig om att anställa de bästa talangerna. Och talangerna värderar ju faktorer som bra lön, kul arbete och att de kanske får förmåner som gör att de kan träna och hålla hälsan, berättar Frank Ericson.

Text: Karin Nygård
Euro Accident i samarbete med Passagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s